Een adviesbureau dat voldoet aan de behoeften van ngo's

Het begon allemaal in april 2009, toen Olivier Kroemmer en Bernard Van den Abeele besloten het adviesbureau Axyom in Brussel (België) op te richten. Beiden waren al vele jaren actief in de ngo-sector en beseften dat er een groeiende behoefte bestond om het beheer van ontwikkelingshulporganisaties te verbeteren. Zodra Axyom was opgericht, stroomden de verzoeken van Belgische ngo's binnen.

Om daar zo goed mogelijk op in te spelen werden verschillende oplossingen ontwikkeld:

  • ondersteuning bij boekhoudkundig beheer;

  • ondersteuning bij het verkrijgen of vernieuwen van de erkenning van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking (DGD) ;

  • ondersteuning bij de uitvoering van administratieve en financiële procedures ;

  • ondersteuning bij de strategische planning ;

  • ondersteuning bij fondsenwerving ;

Decentralisatie in het Zuiden voor meer efficiëntie

Al snel meldden de partner-ngo's aan Axyom hun behoeften op lokaal niveau, bij hun coördinatoren en hun partners in het Zuiden. Om aan deze nieuwe vraag te voldoen heeft Axyom gezorgd voor een permanente of regelmatige aanwezigheid, voornamelijk in Franstalig Afrika ten zuiden van de Sahara, door middel van samenwerkingen met lokale adviesbureaus en/of onafhankelijke consultants.

Axyom biedt steeds meer complete en gevarieerde oplossingen aan

Sinds zijn oprichting heeft Axyom zijn actieterrein gediversifieerd om aan de eiden van zijn partnerorganisaties te voldoen. Ons adviesbureau werkt op verschillende gebieden, zoals strategisch, financieel, boekhoudkundig, administratief, logistiek, human resources, project- en programmamanagement.

In de loop van de jaren is ook de doelgroep uitgebreid. Naast Belgische ngo's hebben we nu ook ngo's uit andere landen, donoren, uitvoerende instanties en adviesbureaus. Wij zijn ook gespecialiseerd in EU-financieringsprocedures, zowel in het ondersteunen van subsidieaanvragen als in het beheer van EU-projecten, in al hun aspecten.

Een team van experten

Om steeds kwaliteitsvolle diensten aan te bieden en aan al uw eisen te voldoen, versterkt Axyom voortdurend zijn vaste team en zijn netwerk van consultants, zowel in België als in Afrika. Zo kunnen wij nog beter aan de verwachtingen van onze partners voldoen.

Heeft u een vraag ? Wilt u meer weten over de oplossingen die Axyom uw organisatie kan bieden ? Wilt u specifieke referenties voor een bepaald type dienst ? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via e-mail op info@axyom.org.  We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Meer informatie over Axyom