Olivier Kroemmer

Ik heb ruim tien jaar ervaring in financieel beheer van non-profitorganisaties. Toen ik inzag hoe belangrijk goed management is voor de kwaliteit van de dienstverlening van organisaties, heb ik in 2009 Axyom mede opgericht.

Sindsdien ben ik verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van alle ondersteunende activiteiten op het gebied van administratief en financieel beheer voor onze partners.

Gepassioneerd door ontwikkeling, voer ik elk jaar talrijke missies uit in Afrika om onze partners te ondersteunen.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin, het liefst tijdens wandelingen.

Bernard Van den Abeele 

Gedreven door internationale betrekkingen, met een voorkeur voor Centraal-Afrika, was het voor mij vanzelfsprekend om deel uit te maken van de oprichting van Axyom, een bureau gespecialiseerd in capaciteitsopbouw voor het beheer van organisaties die actief zijn in ontwikkeling en humanitair werk.

Tijdens de eerste tien jaar van mijn loopbaan in de sector heb ik mijn expertise opgebouwd in programma-/project-/organisatiebeheer, zowel op het terrein, voornamelijk in DR Congo, als vanuit Brussel, binnen verschillende ngo's. Sinds de oprichting van Axyom in 2009 ben ik gespecialiseerd in institutionele ontwikkeling en organisatieversterking met een bijzondere focus op fondsenwerving.

In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen in de Alpen, mountainbiken in de Belgische Ardennen en... feesten! Mijn motto is "Neem je werk heel serieus zonder dat je jezelf te serieus neemt".

DieuMerci Kaumo N’vano

Ik heb een master in management en bedrijfskunde/auditing en management control. Omdat IT een passie is, heb ik ook een diploma informatica en bedrijfsbeheer behaald.

Na mijn studie besloot ik in de ontwikkelingshulpsector te gaan werken.

In het eerste deel van mijn loopbaan heb ik ervaring opgedaan in financieel en administratief beheer in het Grote Merengebied (Burundi en DRC) bij Belgische ngo's.

Momenteel ondersteun ik met Axyom een internationale stichting in Congo op het gebied van administratie en financiën.

Naast IT hou ik ook van muziek en voetbal, en tijdens de vakantie ga ik graag op ontdekking in andere landen. Ik heb al de kans gehad om verschillende landen te bezoeken, zoals Duitsland, Brazilië, België, Rwanda en Tanzania.

Leni Driessens 

Na het behalen van een master in Agro- and Ecosystems Engineering (in 2007) en een master in de sociale en culturele antropologie (2009), en met een passie voor humanitair werk, ben ik in 2012 mijn loopbaan begonnen in financieel beheer bij een vzw die rechtsbijstand verleent aan vluchtelingen.

Sinds 2016 werk ik bij Axyom en ondersteun ik verschillende organisaties bij hun financieel beheer. Naast mijn reguliere ondersteuningsopdrachten geef ik vooral graag trainingen in het gebruik van boekhoud- en beheersoftware zoals Winbooks.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn familie en vrienden bij een glaasje thee. Ik doe graag activiteiten met mijn kinderen en hou erg van dansen!

Francois Kipaka

Als registeraccountant koos ik ervoor om met ngo's te werken om bij te dragen aan de ontwikkeling van kansarme mensen in mijn land.

Na meer dan 15 jaar ervaring als financieel en administratief directeur voor de Congolese vertegenwoordiging van internationale ngo's, besloot ik me bij Axyom aan te sluiten om deze verschillende partnerorganisaties te begeleiden en op te leiden. Mijn missie is het ondersteunen van onze partners bij financieel beheer, personeelsbeheer, administratie en belastingen.

Buiten mijn werk reis ik graag en geniet ik ervan om tijd door te brengen met mijn gezin.

 

Renaud Hecklé 

Ik ben doctor in internationale ontwikkelingsstudies en gedrags- en neurocognitief coach. Ik heb 15 jaar ervaring op het gebied van internationale samenwerking, met name in Sub-Sahara Afrika en Zuidoost-Azië.

Sinds enkele jaren ben ik gespecialiseerd in het ondersteunen van ngo's en andere organisaties bij strategische en organisatorische vraagstukken, waaronder gender en interculturaliteit.

Buiten het werk hou ik ervan om tijd door te brengen met mijn gezin (met 4 kinderen is er altijd iets te doen!), rugby te spelen of te klussen.

Théodore Kazadi Mbuyi

Mijn interessedomein is ontwikkelingseconomie. Ik ben een groot voorstander van institutionele verandering als belangrijke katalysator voor sociale verandering in ontwikkelingseconomieën.
Dat is de reden waarom ik al bijna 15 jaar actief ben in het ondersteunen van gemeenschapsdynamiek en sociaal ondernemerschap.

Ik heb bijgedragen aan verschillende ontwikkelingsprogramma's/projecten in DR Congo en ervaring opgedaan met het ondersteunen en versterken van de capaciteiten van Congolese boeren en maatschappelijke organisaties.

Ik ben in mei 2022 bij Axyom begonnen als consultant voor advies en support bij planning, monitoring en evaluatie voor 3 partnerorganisaties van een grote internationale organisatie.

Buiten het werk geniet ik van reizen met mijn gezin, schrijven en het beoefenen van mijn favoriete sport, karate.

 

Joseph Kasongo

Als doctor in Project and Financial Management ben ik gepassioneerd door de professionalisering van profit- en non-profitorganisaties. Al meer dan 26 jaar begeleid ik ngo's en non-profitorganisaties in DR Congo en andere Centraal-Afrikaanse landen.

De ervaring die ik heb opgedaan, is verrijkend omdat zij vaak leidt tot de formalisering van meer intuïtieve en innovatieve procedures en instrumenten voor organisatorische beheerspraktijken. Ik zie financieel beheer als een belangrijk instrument voor planning en besluitvorming.

Ik hou ervan risico's te analyseren en het voor de hand liggende in twijfel te trekken om nieuwe opties te ontdekken. Zoals ze vaak zeggen: "De praktijk heeft theorieën die de wetenschap niet kent".

Buiten het werk hou ik van voetbal en schaken.

Charlotte Van der Haert

Na verschillende jaren projecten en organisaties te hebben beheerd in verschillende verenigingen en ngo's, wilde ik mijn expertise en knowhow ten dienste stellen van organisaties.

Aansluiten bij Axyom was daarom de beste oplossing! Met een coachende houding begeleid en werk ik nu samen met organisaties om hen te versterken en in staat te stellen hun expertise in te zetten voor hun missies.

Ik werk voornamelijk op het gebied van projectbeheer en -ontwikkeling (conform de voorschriften van donoren...) en strategische en operationele ontwikkeling van organisaties.

Naast mijn werk heb ik een passie voor reizen, mensen ontmoeten, lezen, tennis en yoga.

Annelies Croon

Ik heb een diploma vertalen en lesgeven. Ik heb ook een opleiding boekhouding gevolgd.

Na verschillende functies op het gebied van financiën en administratie bij ngo's en organisaties die actief zijn in de non-profitsector, ben ik in 2020 gestart bij Axyom. Ik ondersteun onze partners in verschillende stadia van hun financiële proces, zoals boekhoudkundige ondersteuning, financiële rapportage aan donoren, voorbereiding en follow-up van audits.

Ik coach en train partnerorganisaties om hun vaardigheden op het gebied van financieel beheer en boekhouding te versterken. Het delen van kennis en ervaring is wat ik het leukst vind aan mijn werk.  

In mijn vrije tijd reis ik graag en ben ik gepassioneerd door koken, vooral Japans en Koreaans.

Annelies Croon

Ik heb een diploma vertalen en lesgeven. Ik heb ook een opleiding boekhouding gevolgd.

Na verschillende functies op het gebied van financiën en administratie bij ngo's en organisaties die actief zijn in de non-profitsector, ben ik in 2020 gestart bij Axyom. Ik ondersteun onze partners in verschillende stadia van hun financiële proces, zoals boekhoudkundige ondersteuning, financiële rapportage aan donoren, voorbereiding en follow-up van audits.

Ik coach en train partnerorganisaties om hun vaardigheden op het gebied van financieel beheer en boekhouding te versterken. Het delen van kennis en ervaring is wat ik het leukst vind aan mijn werk.  

In mijn vrije tijd reis ik graag en ben ik gepassioneerd door koken, vooral Japans en Koreaans.

Contactez nous

Vous avez une question ? Vous souhaitez en savoir plus sur les solutions que peut apporter Axyom à votre organisation ?

Vous souhaitez des références précises sur tel type de prestation ?

N’hésitez pas à nous contacter via notre page de contact.  Nous vous répondrons dans les plus brefs délais.